deposten.nl
depostenopkoers.nl
werkenbijdeposten.nl

Werken en leren bij de Posten

Jezelf ontwikkelen door training, opleiding, stage of een afstudeeropdracht? Aan de slag als medewerker, stagiair(e), afstudeerder, student, zij-instromer, herintreder of gepensioneerde?
Bij ons kan het!

Reden
6

Misschien wel
mijn beste
keuze ooit!

Erkend Leerbedrijf

De Posten is een erkend leerbedrijf. Dat wil zeggen dat wij bevoegd zijn tot het opleiden en begeleiden van mensen in opleiding. Wij hebben onder andere een erkenning voor de opleiding tot verzorgende, verpleegkundige en specialist ouderengeneeskunde.  

Welke opleidingsmogelijkheden biedt de Posten?

 

Duale opleiding tot Verpleegkundige HBO-V

Duaal studeren wil zeggen dat je leren en werken combineert. Als duale student treedt je als werknemer bij ons in dienst en krijg je een leerwijsarbeidsovereenkomst voor ten minste 24 uur per week. Je gaat 1 dag per week naar school. Uiteraard krijg je voor bij ons voor de duur van de opleiding een leerwerkbegeleider. De werving voor de opleiding die begint in februari 2024 is gesloten. In het voorjaar 2024 zullen we op deze webpagina de vacatures plaatsen voor de volgende periode.  

BBL (BeroepsBegeleidende Leerweg)

Je leert in de praktijk. BBL betekent dat je bij de Posten in dienst bent en dat je het grootste gedeelte van je opleiding volbrengt door te leren op de werkvloer. Tijdens de hele BBL wordt je door een professional begeleid. Jaarlijks wordt bekeken welke opleidingen van start gaan. De werving voor de opleidingen die beginnen in februari 2024 is gesloten. In het voorjaar 2024 zullen we op deze webpagina de vacatures plaatsen voor de volgende periode.  
  

Leerafdeling

Naast reguliere BBL plekken biedt de Posten de mogelijkheid om te werken op een leerafdeling. Een unieke kans om te leren in de dagelijkse praktijk. Op onze leerafdeling staat het leren in de dagelijkse praktijk centraal. Leerlingen van MBO en HBO (BBL/BOL en duaal/voltijd) werken en lopen stage binnen één afdeling van de Posten. Zij leveren gedurende een vast deel van de dag de totale zorg aan onze klanten. Dit gebeurt onder toezicht en eindverantwoordelijkheid van een vast team met gediplomeerde zorgmedewerkers en begeleiders.
Een leerafdeling biedt een uitdagende werkomgeving. Studenten leren er onder deskundige begeleiding snel zelfstandig functioneren. De begeleider is coach in het leerproces. Ook docenten van de opleiding komen naar de leerafdeling toe.

BOL (BeroepsOpleidende Leerweg)

Tijdens je stage breng je hetgeen je geleerd hebt in je opleiding in de praktijk. Je doet veel ervaring op en neemt dit weer mee in je opleiding. Wil je bij de Posten stage lopen, neem dan contact op met de mentor van jouw school.

Stage en afstuderen overige opleidingen

Binnen de Posten kun je stage lopen en een afstudeeropdracht doen. Voor alle niveaus (mbo, hbo, universitair) bieden wij mogelijkheden. Tijdens je stage of afstuderen wordt je begeleid door een professional op je vakgebied. Heb je interesse in een stage- of afstudeerplek, stuur dan een gemotiveerd verzoek, waarin je vermeldt op welk gebied je wilt afstuderen of stage lopen, voor welke periode, en je motivatie, met een CV naar hr@deposten.nl
 

Maatschappelijke stage

Doe je maatschappelijke stage bij de Posten en ervaar hoe boeiend en afwisselend de ouderenzorg is. Onze bewoners en klanten vinden het prachtig als je komt. Het contact met hen en hun waardering voor jouw aanwezigheid is een waardevolle ervaring die je meeneemt voor de rest van je leven. Tijdens je maatschappelijke stage word je natuurlijk begeleid door onze medewerkers. Heb jij zin om in de Posten je maatschappelijke stage te doen? Meld je dan aan bij de coördinator van jouw school.

Bijbanen voor studenten

Volg jij een zorgopleiding? Dan krijg je in deze tijd misschien minder praktijkuren dan je zou willen. Of zoek je gewoon een bijbaan waarin je gelijk al kennismaakt met de ouderenzorg en praktijkervaring opdoet? Bij ons kan het! Als jij wilt bijdragen aan het woon- en leefplezier van onze klanten kijken we graag samen naar de mogelijkheden. Enthousiast geworden? Neem dan contact op met onze HR-afdeling via hr@deposten.nl

Als herintreder, zij-instromer of gepensioneerde aan de slag bij de Posten

Herintreder

Ben jij gestopt met je werk als verzorgende IG of verpleegkundige en iets anders gaan doen? En kriebelt het als je eraan denkt wat jij nog voor onze bewoners en klanten kunt betekenen? Wil je niet belangrijk doen, maar vooral belangrijk zijn? Dan hebben we een vet belangrijke wake-up call voor je. Met jouw ervaring in de zorg weet jij hoe jij het verschil kunt maken. Daarom zijn wij op zoek naar jou. Het maakt ons daarbij niet uit of je 18 of 65+ bent. Als jij wilt bijdragen aan het woon- en leefplezier van onze klanten kijken we graag samen met jou wat er mogelijk is en hoe we je zo nodig snel weer bevoegd & bekwaam krijgen. Bekijk onze vacatures.

Zij-instromer

In het voor- en najaar bieden wij een aantal zij-instromers een leerwerkplek als leerling verzorgende IG aan. Dit betekent niet alleen zinvol werk in de ouderenzorg, maar ook een betaalde opleiding, parttime werken, 1 dag per week school, een basissalaris én een baangarantie bij het behalen van jouw diploma. Lees er hier meer over >>

Gepensioneerd

Ben jij een paar jaar geleden met pensioen gegaan en gestopt met je werk als verzorgende IG of verpleegkundige? Als dat je prima bevalt hoef je niet verder te lezen; blijf dan vooral genieten van je welverdiende pensioen! Maar misschien dacht je wel dat je het heerlijk zou vinden om lekker thuis te zitten, maar ben je er nu achter gekomen dat je je leuke collega’s en het waardevolle werk mist? Kriebelt het als je eraan denkt wat jij nog voor onze bewoners en klanten kunt betekenen? Het maakt ons niet uit of je 18 of 68 bent! Als jij wilt bijdragen aan het woon- en leefplezier van onze klanten kijken we graag samen met jou wat er mogelijk is en hoe we je zo nodig weer snel bevoegd & bekwaam krijgen. Bekijk onze vacatures.