deposten.nl
depostenopkoers.nl
werkenbijdeposten.nl

Leerling Verpleegkundige

 

Jenske


In 2019 rondde Jenske haar opleiding Verpleegkundige niveau 4 aan het Graafschap College af. Haar afstudeerstage deed zij bij de Posten, en ook daarna bleef Jenske hier werken. Nu volgt zij de opleiding HBO-V aan hogeschool Saxion. Daarnaast werkt zij - als bijbaan - nog ongeveer 10 uur per week bij de Posten.

Reden
80

Ondanks de
drukte is de sfeer
hier heel fijn!
Jenske Scholten heeft met haar 21 jaar al aardig wat ervaring in de zorg. In 2019 rondde zij haar opleiding Verpleegkundige niveau 4 af aan het Graafschap College. Daarvoor deed zij haar eerste stage op een PG-afdeling bij Zorghuis Twente Scholtenhagen in Haaksbergen, haar tweede stage op de afdeling Geriatrische Revalidatiezorg van de Posten, de derde stage in het ziekenhuis op Bonaire en haar afstudeerstage op afdeling Waterlelie bij zorgcentrum de Posten. Hierna is Jenske blijven werken als verpleegkundige binnen de Posten. Na een tussenjaar startte zij in september 2020 vervolgens met de opleiding HBO-V van Saxion. Zij vertelt:

Bijbaan voor 10 uur

“Doordat ik al MBO-V heb afgerond kan ik de opleiding bij Saxion versneld afronden. Ik ben ingestroomd in het 2e jaar en krijg dit eerste halfjaar alle lesstof van het 2e jaar. Het 2e halfjaar krijg ik dan de lesstof van het 1e jaar. Zo kan ik de opleiding in 3 jaar afronden. Door corona ben ik tot nu toe (november 2020) nog maar 4 of 5 keer op school geweest, de rest van het onderwijs gaat online. In verband met mijn opleiding werk ik bij de Posten nu minder dan eerst. Ik heb een contract voor 10 uur per week en heb af kunnen spreken dat ik nu iedere zaterdag werk. Als mijn schoolrooster het toelaat kan ik er nog wat openstaande diensten bijdoen. En in de vakanties kan ik ook extra werken. Omdat ik nu minder werk heb ik geen kwaliteitstaken meer, maar doe ik nog wel een aantal simpele handelingen, zoals oren uitspuiten. Ik werk vooral op afdeling Lotus. We werken veel samen met afdeling Waterlelie. De verpleegkundige daar pakt de meeste andere verpleegkundige taken op. Elke afdeling heeft in principe een verpleegkundige en je moet goed het overzicht kunnen houden. Gelukkig kunnen we ook goed samenwerken met de wijkverpleegkundigen die hier werken. We hebben namelijk ook bewoners met een thuiszorgindicatie.”

Iedereen wil je helpen

“Ondanks de drukte vind ik de sfeer bij de Posten fijn. Iedereen wil je helpen en is behulpzaam. Ik weet dat ik met vragen altijd terecht kan bij de andere verpleegkundige en de wijkverpleegkundigen. We komen mensen tekort, maar toch heb ik niet het gevoel dat ik alleen kom om te werken, we maken ook tijd voor een kopje koffie.”