deposten.nl
depostenopkoers.nl
werkenbijdeposten.nl

Wijkverpleegkundige

 

Erwin


Erwin is wijkverpleegkundige bij de Posten. Hij vertelt: “Als je in de zuidwijken van Enschede aan de slag gaat als verpleegkundige of verzorgende bij De Posten, ben je nooit alleen. Allereerst heb je natuurlijk je eigen collega’s, maar De Posten werkt ook samen met de netwerkpartners in de wijk. Denk daarbij aan de woningcorporaties, de wijkagent en de huisartsen. Je krijgt ook ruim de tijd om te investeren in dit netwerk en zo de samenwerking te optimaliseren. Zo ondersteun je mensen om het leven dat ze al jaren leiden zo lang mogelijk op hun manier te blijven leiden.”


Reden
11

Met iets kleins
een groot verschil
kunnen maken.

De dankbaarheid maakt het mooi

“Als je in de wijk werkt als verpleegkundige of verzorgende, heb je een behoorlijk zelfstandige functie. Maar je kunt wel vertrouwen op de steun van je team. De waardering die je krijgt voor je werk is enorm” zo vertelt wijkverpleegkundige Erwin: “Het mooiste vind ik dat je soms met iets heel kleins een heel groot verschil kunt maken voor iemand, waardoor problemen opgelost worden. Even iets regelen. Mijn doel is om een klant voor dat moment met een glimlach achter te laten.”

Interessante carrière

Bijzonder aan de Posten is dat je volop kansen krijgt om jezelf te ontwikkelen. Daar weet Erwin alles van: “Ik ben hier binnen gekomen tijdens een stage en 22 jaar later werk ik nog bij de Posten. In die jaren heb ik een heel interessante carrière opgebouwd. Van weekendhulp tot teamleider, opleidingen gedaan en nu al 7 jaar in de wijk aan het werk. Als je hier kansen ziet en je wilt er iets mee, dan zijn er heel veel mogelijkheden. Bovendien is de werksfeer heel fijn. Altijd gezellig en iedereen wordt gehoord. We doen het samen.”

Eigenlijk is er maar één conclusie die Erwin kan trekken: “Het is gewoon een prachtig vak.”