deposten.nl
depostenopkoers.nl
werkenbijdeposten.nl

Medewerker Woonplezier

 

Carol

 

Carol is medewerker Woonplezier op één van de somatische afdelingen.
Toen de overheid in 2018 extra budget beschikbaar stelde voor het verbeteren van de kwaliteit in de ouderenzorg, was al snel duidelijk waarin de Posten wilde investeren: meer tijd en persoonlijke aandacht voor de bewoners. Zo zijn er in 2019 ruim 70 medewerkers Woonplezier aan de slag gegaan in deze voor de Posten nieuwe functie. Hun werk? Vooral aandacht geven. Aandacht voor mensen die hier wonen en aandacht voor een fijne leefomgeving. 


Reden
21
Mijn doel is
bewoners een
fijne dag
te bezorgen.

Goed met ouderen overweg

Carol kwam bij toeval bij de Posten terecht. “Ik kwam van ABN Amro en wilde wat anders maar wist nog niet wat. Ik ben toen tijdelijk als afdelingsassistent bij de Posten aan de slag gegaan. Ik merkte dat ik heel goed met ouderen overweg kon en het ook leuk vind om ze te leren kennen. Als afdelingsassistent heb je ook andere (zorg)taken en is er niet altijd tijd voor die aandacht. In deze nieuwe functie is daar juist alle ruimte voor en daar ben ik heel blij mee. Mijn doel is om de bewoners een fijne dag te bezorgen. De ene keer spelen we een spelletje met z’n allen, de andere keer ben ik met iemand de fotoboeken van vroeger aan het doornemen, of nagels aan het lakken.
Het kan ook heel praktisch zijn, zoals bijvoorbeeld het opschonen van de kledingkast. Dat geeft een opgeruimd gevoel en dat draagt óók bij aan het welzijn. Het is maar net waar op dat moment behoefte aan is.”

Gezellig

“Ik zorg er ook voor dat de huiskamer gezellig is. De mensen hebben op onze afdeling hun eigen appartement, dus ze zijn niet standaard in de huiskamer. Als ze niet uit zichzelf komen, haal ik ze op. Ze mogen natuurlijk zelf weten of ze willen komen, maar ik wil er wel zeker van zijn dat het goed met ze gaat.”