deposten.nl
depostenopkoers.nl
werkenbijdeposten.nl

Helpende-Plus

 

Bert

 

Bert is Helpende-Plus op één van de beschermd wonen afdelingen van de Posten. Binnenkort bereikt hij de pensioengerechtigde leeftijd, maar dat is voor hem geen reden om te stoppen met werken.

Reden
45

Ik heb
werkplezier
voor 10!
Sinds twee jaar is Bert Helpende-Plus op één van de beschermd wonen afdelingen van de Posten. Binnenkort bereikt hij de pensioengerechtigde leeftijd, maar dat is voor hem geen reden om te stoppen met werken.

“Hoe mijn werkdagen eruit zien? Nou, om een beeld te schetsen. Vanochtend ben ik, samen met een collega, om 07.00 uur begonnen met wassen en aankleden van de bewoners. Daar waren we tot een uur of 10.00 uur mee zoet. Tussendoor drinken we dan koffie met de bewoners, kijken we of alle kamers aan kant zijn en helpen we met de medicatieverstrekking. Niet met alle medicatie trouwens, voor de medicatie waarbij dat nodig is schakelen we een verpleegkundige IG in. Vervolgens kijken we rond een uur of 11 wat voor extra werk er gedaan moet worden. Vandaag heb ik op de i-Pad de boodschappen besteld, koffie, thee, melk, sap, dat soort dingen. En vervolgens heb ik gekeken welke materialen bijgevuld moesten worden en die besteld. Dat gaat dan om wegwerpwashandjes, plastic handschoenen, incontinentiemateriaal etc.”

Echt niet met pensioen

“Met pensioen ga ik echt nog niet. Ik vind het werken hier veel te plezierig en heb werkplezier voor 10. Dat heeft vooral te maken met de sfeer in ons team, die is heel gemoedelijk en we doen het met elkaar. Een tijdje terug lag ik zelf in het ziekenhuis. De aandacht die ik toen van mijn collega’s heb gekregen was ronduit hartverwarmend. Maar het doet mij ook altijd goed als collega’s zeggen dat ze lekker met mij gewerkt hebben. Kijk, dit kaartje draag ik altijd bij me. Dat heb ik eens op een cursus gekregen.” Bert laat een kaartje zien waar de volgende woorden op staan: gastvrijheid, welkom, afspraak is afspraak, samenwerking, respect, doen! En dat altijd met oprechte aandacht. “Vooral dat respect vind ik heel belangrijk” voegt Bert hieraan toe. “En dat krijg je hier.”